Кличко сподівається, що пандемія піде на спад / Фото УНІАН

У вівторок, 28 квітня, мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції представить план першого етапу послаблення обмежувальних заходів.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна-24».

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 27 квітня (онлайн)

Відео дня

«У порівнянні з минулим тижнем, коли в нас кількість заражених сягали майже 100 осіб у деякі дні, сьогодні трохи кращі цифри. І ми сподіваємось, що хвороба піде на спад. І саме виходячи з такої динаміки, будемо поступово послаблювати обмеження. Завтра, о 12:00 я представлю наш план першого етапу. В першу чергу, йдеться про зняття обмежень щодо роботи малого та середнього бізнесу. А також – відвідування парків, скверів та місць, де мінімальна загроза заразитися. А далі – будемо дивитися на динаміку захворюваності», – розповів мер Києва.

Також Кличко розповів про досвід європейських міст у послабленні обмежень в ситуації пандемії.

«Я спілкуюсь і з мером Праги, і Берліну, Гамбургу. Цікавлюся, як там поступово починають виходити з обмежень. Але всі зазначають, що загроза не відступила і що надалі слід дотримуватися простих правил – гігієна, мити частіше руки, дотримуватися дистанції, носити захисні маски. Це обов’язкові заходи, що треба виконувати навіть під час зняття обмежувальних заходів»,  –  наголосив Віталій Кличко.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив 5 етапів виходу України з карантину.

Читайте також: