Київ потрапив до "помаранчевої" зони карантину / УНІАН

Київ може покинути "помаранчеву" карантинну зону та перейти до "жовтої" або "зеленої" за умови, якщо упродовж трьох тижнів буде стабільно-погана ситуація захворюваності на коронавірус.

Про це повідомив радник столичного міського голови Володимир Бондаренко в ефірі "Громадського радіо".

Він уточнив, що методологія, яка визначена Кабміном для підрахунку кількості хворих залежить від цифр попередніх двох тижнів.

Відео дня

"Якщо ми будемо мати три тижні стабільно погану ситуацію – то ми можемо повернутись до "жовтої зони" або до "зеленої" бо відсотка зростання нема", - пояснив радник мера.

За його словами, починаючи з 1 вересня у київських інфекційних лікарнях збільшили кількість ліжко-місць на 347 і сьогодні рішенням штабу збільшили ще на 208.

"Це є загрозлива ситуація і загрозлива вона тим, що за таких темпів дуже скоро нам доведеться йти небажаним досвідом європейських країн із мобільними госпіталями", – додає Бондаренко.

Читайте такожУ Києві через COVID-19 на карантин закрили дві школи

Він пояснив, що статистика Європи говорить про те, що третина захворілих на коронавірус людей, заражається у громадському транспорті. Далі йдуть місця масового скупчення людей такі як великі магазини, місця проведення культурних заходів, там де люди нехтують засобами індивідуального захисту.

Карантин у Києві: що відомо

  • 10 вересня Київ було включено в "помаранчеву зону" карантину. З 14 вересня в столиці повинна бути заборонена діяльність гостелів та прийом дітей в дитячі табори, а також обмежена робота розважальних закладів.
  • Також стало відомо, наскільки заповнені ліжка для хворих на COVID-19 в Києві.
  • З 1 серпня в Україні діє оновлений принцип адаптивного карантину, згідно з яким вся країна розділена на чотири кольорові зони з різними обмеженнями. Список таких зон оновлюють щотижня — його затверджує Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).