У Кличка розповіли, коли Київ може покинути "помаранчеву" зону карантину

Обмеження в столиці посилять з 14 вересня.

Київ може покинути "помаранчеву" карантинну зону та перейти до "жовтої" або "зеленої" за умови, якщо упродовж трьох тижнів буде стабільно-погана ситуація захворюваності на коронавірус.

Про це повідомив радник столичного міського голови Володимир Бондаренко в ефірі "Громадського радіо".

Він уточнив, що методологія, яка визначена Кабміном для підрахунку кількості хворих залежить від цифр попередніх двох тижнів.

"Якщо ми будемо мати три тижні стабільно погану ситуацію – то ми можемо повернутись до "жовтої зони" або до "зеленої" бо відсотка зростання нема", - пояснив радник мера.

За його словами, починаючи з 1 вересня у київських інфекційних лікарнях збільшили кількість ліжко-місць на 347 і сьогодні рішенням штабу збільшили ще на 208.

"Це є загрозлива ситуація і загрозлива вона тим, що за таких темпів дуже скоро нам доведеться йти небажаним досвідом європейських країн із мобільними госпіталями", – додає Бондаренко.

Читайте такожУ Києві через COVID-19 на карантин закрили дві школи

Він пояснив, що статистика Європи говорить про те, що третина захворілих на коронавірус людей, заражається у громадському транспорті. Далі йдуть місця масового скупчення людей такі як великі магазини, місця проведення культурних заходів, там де люди нехтують засобами індивідуального захисту.

Карантин у Києві: що відомо

  • 10 вересня Київ було включено в "помаранчеву зону" карантину. З 14 вересня в столиці повинна бути заборонена діяльність гостелів та прийом дітей в дитячі табори, а також обмежена робота розважальних закладів.
  • Також стало відомо, наскільки заповнені ліжка для хворих на COVID-19 в Києві.
  • З 1 серпня в Україні діє оновлений принцип адаптивного карантину, згідно з яким вся країна розділена на чотири кольорові зони з різними обмеженнями. Список таких зон оновлюють щотижня — його затверджує Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).