Київ не може переходити на наступний етап послаблення карантину / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що Київ наразі не може переходити на наступний етап пом’якшення та відкривати приміщення закладів харчування для клієнтів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов сказав на онлайн-брифінгу.

Читайте такожРесторани, магазини та супермаркети: у 35 столичних закладах торгівлі виявили коронавірус

Відео дня

«Виходячи із сьогоднішньої епідемічної ситуації в місті Києві, перехід в етап, де є відкриття ресторанів, неможливий, тому що основний показник – інцидентність, тобто кількість захворілих за останні 7 днів, зростає, він перевищує допустимі норми, встановлені постановою уряду», - наголосив Степанов.

За словами міністра, рішення на основі цих показників щодо можливості переходу до пом’якшення карантину ухвалює регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Прийнято рішення, що вони не переходять на той етап, який дозволяє відкриття ресторанів у приміщеннях», - сказав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що столиця поки не може перейти до наступних етапів послаблення обмежень.

«Хочу зазначити, що показник кількості хворих на 100 тис. жителів за останніх 5 днів становить понад 15 людей. За цим критерієм Київ, на жаль, не може переходити до наступних етапів послаблення обмежень. Тому говорити про відкриття ресторанів, басейнів, дитячих таборів тощо поки зарано», - наголосив Кличко.

В Україні станом на ранок 12 червня зареєстровано 29 тис. 753 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 870 летальних, 13 тис. 567 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 683 нові випадки захворювання.