Київ і Львів не послабили карантин / фото УНІАН

У Києві та Львові наразі епідеміологічна ситуація не дозволяє перейти до наступного етапу ослаблення карантину.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі каналу "112 Україна".

За словами Ляшка, у цих містах перевищені показники інцидентності, тестування та завантаженість ліжок у лікарнях.

Відео дня

Читайте такожКарантин в Україні: у МВС розповіли, скільки виписали протоколів для порушників

"Київ і Львів не підпадають під ці критерії і станом на 5 червня... За цими показниками захворюваності... Київ не має права вводити пом'якшення, тому що кількість випадків коронавірусної хвороби за останні 7 днів перевищує 12 на 100 тис. населення", - зазначив Ляшко.

Також заступник міністра охорони здоров'я нагадав, що з 10 червня в Україні дозволять проведення культурних заходів в рамках адаптивного карантину.

Читайте такожКарантин у Львові: під будівлею ОДА з'єднання явилася "тренажерна зали" (фото)

"Проведення культурних заходів в рамках адаптивного карантину дозволено з 10 червня при дотриманні протиепідемічних умов та допуску відвідувачів - одна (людина, - ред.) на 5 кв. м з розрахунку, щоб вони сідали в шаховому порядку. Але тільки в тих областях, які досягнуть трьох критеріїв - інцидентність, тестування і заповненість ліжок", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у Києві поки не будуть відкриватися заклади харчування та басейни. У Львові та області карантин продовжили до 12 червня без ослаблення обмежень.