У столиці з понеділка вводяться посилені обмеження / ілюстрація / REUTERS

У столиці з понеділка, 17 серпня, вводяться посилені обмеження відповідно до вимог «жовтої» зони епідемічної небезпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Читайте такожУ Києві за добу зафіксовано 158 випадків захворювання на COVID-19 (карта)

Відео дня

«Через зростання кількості хворих - за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій - Київ опинився у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Оскільки заповненість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірус, перевищила 50%. І становить сьогодні 52,2%», - повідомив Кличко.

За словами мера, в столиці будуть посилені обмеження і заборони, відповідно до визначених урядом вимог.

Так, буде заборонено: перебування в громадських спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту - масок; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних, рекламних) заходів за участі більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі (організатор заходу є відповідальним за дотримання учасниками фізичної дистанції не менше, ніж півтора метра, якщо учасники розміщені стоячи).

Також повертається вимога про заповненість залів кінотеатрів та закладів культури не більше, ніж на 50% місць, а громадський транспорт - трамваї, тролейбуси, автобуси та маршрутні таксі - здійснюють перевезення пасажирів виключно в кількості місць для сидіння.

Як зазначив Кличко, Київ готує медичні заклади «другої хвилі» для прийому та лікування хворих на COVID-19.

Карантин у Києві: що відомо станом на 14 серпня

  • У липні Кличко інформував, що в медзакладах «першої хвилі» - у 8-ми лікарнях та 2-х пологових будинках, організовано майже 900 ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію. І ще 800 ліжок підготовлені в лікарнях «другої хвилі».
  • Станом на 1 липня столичні лікарні «першої хвилі» для прийому хворих на COVID-19 були заповнені на 31%. А станом на сьогодні - майже на 50%.