У Києві послаблюють карантин / УНІАН

В Україні з 11 травня розпочався перший етап ослаблення карантину, в Києві він стартує з завтрашнього дня. Незважаючи на це, вже сьогодні у столиці спостерігаються черги до закладів і дефіцит перукарів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як наголошується, в салони краси можна потрапити за попереднім записом, у масці і рукавичках. На вході всім міряють температуру: якщо більше 37,2 - всередину не пускають. У салонах кажуть, що найпопулярніші послуги сьогодні - фарбування волосся, манікюр, педикюр. "Це аншлаг, у нас запис на весь тиждень", - говорить директор мережі салонів Олена Рижкова.

Читайте такожОдна з областей відмовилася послабляти карантин з 11 травня

У барбершопі чоловіки готові платити більше, щоб їх підстригли сьогодні. "Люди просять виписати інших і заплатити більше. Ми сьогодні працюємо допізна. Зробили подвійну зміну. Одна буде працювати до 10, а друга - від 10 і до ранку", - говорить барбер.

Парки і сквери заробити легально в Києві повинні були з 12 травня. Але вже зараз тут чимало людей. Хтось дихає повітрям, хтось насолоджується вуличною музикою. У столичному парку Перемоги – люди гуляють невеликими групами, зберігають дистанцію, але в основному не дотримуються маскового режиму.

Бузок у ботанічному саду досі рясно цвіте і він дочекався відвідувачів. Відкрили парк вже сьогодні. Але вхід строго в масці. "Ботсад традиційно в цей період відвідують, сьогодні є така можливість, можливість і ми дуже раді", - каже заступник директора Національного ботанічного саду імені Гришка Рахметов Джамал.

Читайте такожШмигаль назвавши умову, за якої наступний етап послаблень карантину настане швидше

У Гідропарку малолюдно, але попри обмеження, вже загоряють. Вуличні тренажери, які досі заборонені - заповнені людьми, а бодібілдери зйомками традиційно незадоволені.

Літні тераси кафе і ресторанів - забиті. Люди п'ють каву, коктейлі. Деякі вперше за кілька місяців не поїли домашньої їжі.

Магазини одягу також відкрилися, але всередину пускають по кілька людей у масках. За дотриманням правил на терасах, в магазинах, парках, салонах краси, як раніше, будуть стежити поліцейські.

Як повідомляв УНІАН, міський голова Києва Віталій Кличко попередив киян про можливе введення більш суворого карантину в разі погіршення епідситуації.

Читайте також: