З початку травня в столиці склали 86 протоколів щодо порушників / фото УНІАН

У Києві з початку запровадження обмежувальних заходів поліція склала на порушників карантину майже 1,2 тис. проколів.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте такожЗ 22 травня: у МОЗ уточнили, що передбачатиме другий етап послаблення карантину

Відео дня

«Контроль за дотриманням обмежувальних правил покладений на поліцію. Правоохоронці патрулюють публічні місця, парки та сквери, вулиці міста. І вони ж складають протоколи щодо порушників. Ми, звичайно, зверталися і звертаємося щодо необхідності контролю за дотриманням правил. - У столиці досі немає муніципальної поліції, на чому ми наполягаємо вже кілька років. Ні минулий склад парламенту, ні цей так і не ухвалив закон про муніципальну поліцію, яка б забезпечувала правопорядок на вулицях українських міст», - наголосив мер столиці.

Він зазначив, що з початку травня в столиці склали 86 протоколів щодо порушників. А за святкові дні 8-9 травня - всього 6 протоколів, тільки за грубі порушення.

За словами мера, розуміючи, що люди втомилися від карантину, патрульні в основному проводили з порушниками профілактичні бесіди.

«Людей просили не збиратися великими компаніями, не йти на пікніки в парки та сквери. Але, як ми бачили, подіяло це далеко не на всіх. Основні порушення, за інформацією правоохоронців, були зафіксовані біля пам’ятників та монументів. Там збиралися нечисленні мітинги. У зв’язку з обмеженнями правоохоронці пропускали на територію парків по дві особи із визначеним проміжком часу. І з вимогою дотримання дистанції у півтора метри. Та видавали захисні маски тим, у кого їх не було. Рятувальники щогодини проводили дезінфекцію на Алеї Героїв Крут та на території Парку Вічної слави», - зазначив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня. З 11 травня Кабмін скасував деякі обмежувальні заходи.