Львівщина не послаблюватиме карантин до 12 червня – ОДА

За словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, погіршення епідеміологічної ситуації відбувається через масове недотримання карантину людьми.

Львівська область до 12 червня не послаблюватиме карантинні обмеження, запровадженні через коронавірус.

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, в області спостерігається висока кількість звернень і стабільно високі цифри госпіталізованих хворих.

Читайте такожУ Львові суттєво зросла кількість медиків, які перебороли коронавірус

«Враховуючи, що показники постійно зростають і впевнено наближаються до позначки 100 нових інфікованих на добу, про послаблення карантинних заходів не йдеться… Останнім часом спостерігається масове недотримання карантину серед людей, саме це і стає причиною погіршення епідеміологічної ситуації. Вкотре прошу не нехтувати власною безпекою, дотримуватись правил гігієни та враховувати карантинні заходи», - наголосив він.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, за останні 7 днів спостерігається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування.

Читайте такожДругої хвилі епідемії не буде, а COVID-19 може стати "ще одним грипом" – інфекціоніст

«Ми маємо заповненість ліжок – майже 23%, а кількість проведених ПЛР-тестувань на 100 тис. населення - 27. Загальний показник інцидентності 16 (по м. Львову 32,1, по області 10,2) не дозволяє нам пом'якшувати карантинні заходи у Львівській області», - розповів він.

Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 12 червня.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській області – 85, Житомирській області – 53 та місті Києві – 77.