Загального карантину в школах Києва поки не планують / REUTERS

У Києві через випадки захворювання на COVID-19 закриті на карантин 6 шкіл повністю та 296 класів у ще 126 школах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Коронавірус у школах Києва

«На сьогодні в місті закриті на карантин 6 шкіл через випадки захворювання серед вчителів. У 126 школах перевели на самоізоляцію та дистанційне навчання загалом 296 класів, де є хворі учні», - сказав мер.

Відео дня

Читайте такожБатькам роз'яснили, чи потрібно школярам здавати тест на COVID-19 після самоізоляції

Він зазначив, що всього у Києві наразі 331 хворий на коронавірус школяр та 174 педагоги.

«У дитячих садочках через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 22 групи. Один садок, у Печерському районі, закритий на карантин», - додав Кличко.

За його інформацією, наповненість дітей у дитсадках сьогодні становить понад 56%.

Карантин з 1 жовтня: коментар КМДА

Також мер спростував чутки, що місто з 1 жовтня нібито збирається закрити навчальні заклади на карантин.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Підкреслю: школи та садочки й надалі працюють за визначеним регламентом. На карантин закривають тільки ті заклади чи окремі класи та групи, де виявили хворих», - сказав Кличко.

Навчальний рік 2020: що відомо

  • Учні, які цілими класами потрапили на двотижневу самоізоляцію або стали контактними особами, можуть повернутися за парти тільки при наявності негативного тесту на коронавірус.
  • Освітні заклади в Україні можуть самостійно формувати графік навчального процесу, у тому числі ухвалювати рішення про канікули.

Коронавірус у Києві: статистика

У Києві за добу кількість хворих на COVID-19 збільшилась на 380 осіб, 9 людей померли. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 21 045. Серед нововиявлених за останню добу хворих: 198 жінок віком від 18 до 83 років і 12 дівчаток від чотирьох місяців до 16 років, а також 153 чоловіка віком від 18 до 93 рокiв і 17 хлопчиків від двох до 17 років.