В Україні на самоізоляцію вже відправили 145 класів / фото REUTERS

В Україні з початку нового навчального року учні 145 класів з 199 тис. 704 класів були відправлені на самоізоляцію через виявлені випадки COVID-19.

Читайте такожУ МОЗ розказали, чи повернуть Україну до жорсткого карантину

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Починаючи з 1 вересня, наші діти пішли до школи. У нас на сьогодні 145 класів з 199 тис. 704 по країні було відправлено на самоізоляцію», - заявив він.

Степанов додав, що учні цих 145 класів були відправлені на самоізоляцію за рекомендаціями лікарів-епідеміологів під час проведень епідрозслідувань.

Навчання в умовах пандемії в Україні: що відомо

  • 25 серпня на сайті МОЗ оприлюднили оновлені протиепідемічні правила для закладів освіти під час пандемії COVID-19.
  • Відповідно до рекомендацій, для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.
  • У регіонах, що входять до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки.
  • Проведення занять в аудиторіях дозволено лише для окремих класів. Заповненість лекційних залів під час проведення занять, що передбачають поєднання кількох класів, не повинна перевищувати 50% при забезпеченні максимальної дистанції між учнями.
  • У регіонах «помаранчевого» рівня наповненість класів не повинна перевищувати 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти. У таких випадках засновник або керівник та власник закладу повинні завчасно адаптувати графік навчання та сформувати групи на час встановлення відповідного рівня епідемічної небезпеки.
  • У разі підтвердження COVID-19 в одного з учнів чи студентів всі інші учні чи студенти відповідної групи визнаються такими, які потребують самоізоляції.
  • Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є їх миття з милом. Використання антисептиків доцільне лише в разі, коли відсутній доступ до проточної води з милом.