В Україні відбувся новий поділ міст на карантинні зони. Тільки до червоної зони потрапили населені пункти у 20 областях країни / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що через зростання захворюваності на COVID-19 за останні 14 днів до «червоної» зони віднесено 112 адміністративних одиниць із 20 регіонів України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на онлайн-брифінгу за результатами засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте такожУ МОЗ виступають проти запровадження повного локдауну в країні через коронавірус

Відео дня

За словами Степанова, Тернопіль і Сєверодонецьк перейшли з «червоного» на «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки, водночас до «червоної» зони доєдналися обласні центри Житомир та Ужгород.

У «червоній» зоні залишаються Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Миколаїв, Полтава і Суми, тобто загалом 11 обласних центрів.

Як сказав Степанов, до «помаранчевого» рівня всього віднесені 489 адміністративних одиниць, що на 52 одиниці більше, ніж минулого тижня. Туди потрапляють 13 обласних центрів - Вінниця, Луцьк, Тернопіль, Львів, Дніпро, Краматорськ, Запоріжжя, Кропивницький, Сєверодонецьк, Одеса, Херсон, Черкаси та Київ.

Міністр повідомив, що до «жовтого» рівня віднесено 14 адміністративних одиниць, що на 39 менше, ніж за результатами засідання комісії 23 жовтня.

Як зауважив Степанов до «зеленої» зони віднесено всього дві адміністративні одиниці - Горностаївський та Скадовські райони Херсонської області.

За словами Степанова, обмеження в "червоному" рівні встановлюються спільним рішенням держкомісії із залученням органів місцевого самоврядування. Ці обмеження вступають в дію з 0:00 понеділка, 2 листопада.

Карантин в Україні: що відомо