В інших областях дозволяють певні пом’якшення / УНІАН

До пом'якшення карантину не готові 6 областей України.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на традиційній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

"Зокрема, йшлося про те, що шість областей ще не готові до пом'якшення заходів безпеки - це Чернівецька, Рівненська, Львівська, Київська області, а також Закарпаття та Волинь. Ці регіони не відповідають критеріям щодо показників захворюваності, заповненості ліжок у лікарнях та кількості тестувань, які дали б змогу перейти до адаптивного карантину на нинішньому етапі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 23 травня

Зазначається, що в інших областях дозволяють певні пом’якшення, однак не зобов’язують до них, адже місцева влада має самостійно визначити, наскільки це можливо.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду.

В Україні станом на сьогоднішній ранок зареєстровано 20 тис. 580 випадків захворювання на COVID-19, за добу - 432 нових. Одужали 6 тис. 929 осіб, померли 605.

Раніше сьогодні у МОЗ повідомляли, що до послаблення карантину не готові 9 областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Читайте також: