Ляшко каже, що карантин допоміг врятувати українців / Фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Завдяки жорсткому карантину в Україні, який був навесні, вдалося врятувати безліч життів.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі каналу "Україна 24".

Відео дня

За його словами, зараз медична система в Україні може надати допомогу всім інфікованим на коронавірус, які її потребують.

"Березень, квітень - ми бачимо по країні поодинокі випадки, бачимо Західну Європу з колапсом системи охорони здоров'я. Їх системам охорони здоров'я нікуди привозити і госпіталізувати людей, вірус новий, невідомо, як він себе поведе, всі країни застосовують безпрецедентні заходи", - сказав Ляшко у відповідь на питання про те, чи готовий він визнати помилки влади в боротьбі з коронавірусом. 

Читайте такожВ Україні оновили "кольорові" карантинні зони: карта

Ляшко додав, що йому ніколи не буде соромно за карантинні обмеження, введені в березні.

"Ми врятували життя сотням, десяткам, можливо, тисячам людей. Сьогодні система охорони здоров'я зовсім не така, як була в березні. Вона готова надавати медичну допомогу всім, хто її вимагає", - сказав головний санлікар.

Карантин в Україні: що відомо

  • 26 серпня Кабмін продовжив карантин в Україні до 1 листопада.
  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. М'які - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують на регіони "червоної" зони (заборона на роботу громадського транспорту, ТРЦ, кафе і ресторанів (крім доставки), відвідування дитячих садків, шкіл та ін.).