Ілюстрація / REUTERS

Київ та 7 областей України не відповідають встановленим урядом показникам для послаблення протиепідемічних заходів.

Відповідні дані розміщені на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Нагадується, що перехід регіонів до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення обмежень, можливий за умови відповідності епідемічної ситуації в області визначеним критеріям.

Відео дня

Читайте такожУ трьох регіонах розгортають лікарні "другої хвилі" – МОЗ

Ці критерії показують контроль за передачею вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню COVID-19, і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Так, наразі не готові до послаблення карантину Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Чернігівська області.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 4 липня зареєстровано 47 тис. 677 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 227 летальних, 21 тис. 155 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 914 нових випадків.

20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах. 17 червня уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

Уряд запровадив певні показники епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність - це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, повинна становити менш як 50%; кількість тестувань методом ПЛР та імуно-ферментного аналізу повинна становити більш ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх сімох днів.