На Київщині дозволили пасажирські автоперевезення / фото УНІАН

Відсьогодні, 26 травня, у Київській області пом’якшено карантин, запроваджений з метою запобігання поширенню коронавірусу. Відновлено, зокрема, роботу приміського громадського транспорту та відкрили дитсадки.

Відновлення транспортних перевезень: за яких умов

Читайте такожВ Україні дитячі табори будуть відкриті на останньому етапі карантину - МОЗ

Регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському та внутрішньообласному сполученні дозволені при чіткому контролі за дотриманням вимог.

Відео дня

Так, водії мають проходити температурний скринінг, відстань між водієм та пасажиром – не менш ніж метр або захисний екран. При цьому кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння. Усі, звісно ж, мають бути в масках.

Наразі маршрутки їздять регулярно, тож людям простіше дістатися з області до столиці. Єдине в чому може бути затримка – це черги на зупинках, щоб сісти, адже стояти у салоні – заборонено.

Відкриття дитсадків та готелів

З 26 травня за умови дотримання протиепідемічних заходів відновили роботу дитячі садочки за умови дотримання протиепідемічних заходів, визначених Міністерством охорони здоров’я.

За тих самих умов відсьогодні можуть працювати і готелі.

Проведення спортивних і релігійних заходів

Читайте такожУ КМДА розповіли, як карантин вплинув на рівень домашнього насильства

З 26 травня дозволяється проведення спортивних заходів, але без глядачів. На таких заходах може бути не більш як 50 учасників. Якщо їх більше – потрібне погодження з МОЗу.

Проведення релігійних заходів можливе за умови перебування в приміщенні з розрахунку – одна особа на 10 кв. м. При цьому всі повинні бути у масках, людям мають вимірювати температуру, а також потрібно облаштувати місце для обробки рук.

Читайте також: