Ілюстрація / REUTERS

На засіданні регіональної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийнято рішення не послаблювати карантин у Київській області.

Про це на онлайн-брифінгу заявив т.в.о. голови Київської обласної держадміністрації Василь Володін.

"Анонсовані раніше послаблення карантинних обмежень скасовуються. Таке рішення щойно підтвердила регіональна комісія з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Для послаблення карантину мають бути одночасно дотримані три критерії: інцидентність - загальна кількість нових випадків захворювання на коронавірус за останні 7 днів на 100 тисяч населення, вона має становити менш як 12 осіб на 100 тисяч; завантаженість ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусною хворобою – потрібен показник менш як 50%; третій показник - середня кількість ПЛР-тестувань, необхідно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів", - сказав Володін.

Відео дня

Читайте такожКличко просить уряд дозволити відновити роботу метро з 25 травня

Він додав, що станом на сьогодні за інцидентністю показник - 14, завантаженості ліжок - 8,9%, кількості ПЛР-тестувань - 19. "Через те, що інцидентність перевищує встановлений показник, комісія не мала права прийняти рішення про послаблення карантину".

Володін заявив, що поки зберігається заборона на регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення, в тому числі, всередині області.

Також він наголосив, що ще зарано відкривати дитячі садки та інші навчальні заклади, розважальні центри, кінотеатри, спортзали та інші місця з великою скупченістю людей у приміщеннях. Зберігається також масковий режим у громадських місцях та інші карантинні правила.

За словами Володіна, в разі покращення епідеміологічної ситуації рішення про послаблення карантинних заходів буде прийнято негайно на засіданні регіональної комісії.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів прийняв рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.

Читайте також: