Найбільше протоколів склали у Дніпропетровській області / фото УНІАН

Із початку дії обмежень поліцейські склали понад 23 тис. адмінпротоколів та відкрили 226 кримінальних проваджень за порушення карантину.

Як повідомляє Управління комунікації Нацполіції, для забезпечення заходів проти поширення COVID-19 залучено 15 тис. правоохоронців, із яких 13,2 тис. - співробітники Нацполіції.

Правоохоронці складають в середньому 350 адмінпротоколів щодня.

Відео дня

Загалом від початку введення обмежувальних заходів було складено 23 тис. 753 адмінпротоколи за порушення правил карантину, з них 5 тис. 235 - на працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, 2 тис. 504 - на керівників торговельних закладів та установ харчування, 1 тис. 996 - на водіїв транспортних засобів, 847 - на керівників підприємств й установ та 533 - на керівників, працівників та відвідувачів нічних розважальних закладів.

Читайте такожЧернівці у червоній, Харків та Львів - у помаранчевій: в Україні оновили поділ на карантинні зони (карта)

Окрім того, 2 тис. 640 адмінпротоколів складено за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

Найбільше адмінпротоколів складено у Дніпропетровській області - 3 тис. 094, Києві - 2 тис. 675, Харківській - 2 тис. 255, Львівській - 1 тис. 670 та Одеській областях - 1 тис. 414.

Також правоохоронцями було відкрито 226 кримінальних проваджень, з них 114 - за порушення санітарних правил і норм. Найбільше таких порушень виявлено у Дніпропетровській - 19 проваджень, Харківській - 12 та Закарпатській областях - 8, а також у Києві - 7.

Карантин в Україні: як відбувається поділ на зони

З 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

12 серпня Кабмін вніс зміни до постанови, що регламентує встановлення карантинних обмежень на території країни. Йдеться про встановлення різного рівня обмежень на території району чи області залежно від епідситуації.

Так, уряд ухвалив рішення про об'єднання двох показників для встановлення карантинних обмежень. Замість чотирьох показників тепер три:

  • заповненість ліжок у лікарнях;
  • рівень тестування;
  • кількість нових хворих за останні 14 діб в адміністративно-територіальних одиницях на 100 тисяч населення.