У МОЗ розповіли українцям, коли в країні запрацюють поліклініки / фото УНІАН

Карантин в Україні через коронавірус запроваджений 12 березня і поки що діє до 11 травня. Під час пандемії в нашій країні припинили працювати поліклініки і людей хвилює питання, коли ж вони відкриються.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише РБК-Україна.

Читайте такожВ Україні поки вдається уникнути піку захворюваності на COVID-19 - міністр

Відео дня

Він зазначив, що на цей час у лікарнях медики надають лише невідкладну допомогу. Планові операції під час карантину не проводяться.

"Все, що стосується планових обстежень і прийомів у медичних закладах, то вони неможливі. Як тільки наша епідеміологічна ситуація дозволить відкрити поліклініки, ми це зробимо", - каже Максим Степанов.

За його словами, МОЗ аналізує ситуацію з розповсюдження коронавірусу в країні і розуміє високий запит суспільства на проведення планових обстежень.

"Уряд зробить відповідні кроки, коли буде сприятливий час для ослаблення обмежувальних заходів", - зазначив міністр охорони здоров'я.

Як повідомляв УНІАН, станом на 9.00 30 квітня в Україні зареєстровано 10 406 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1 тис. 238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Читайте також: