Вірусолог назвала головну проблему з коронавірусом / фото УНІАН, Микола тис

Вірусолог, завідувач відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань Алла Мироненко прокоментувала ймовірність посилення карантину в Україні.

Читайте такожСтепанов назвавши терміни запровадження "карантину вихідного дня" та уточнивши, що він передбачатиме (відео)

На думку експерта, додаткові обмеження і посилення карантину в епідемічній ситуації, що склалася в Україні, навряд чи допоможуть.

Відео дня

Вона вважає, що ефективність "карантину вихідного дня", який зараз українська влада подумує ввести, виглядає сумнівною, передає Главред.

"Серед іншого "карантин вихідного дня" передбачає обмеження роботи магазинів, супермаркетів і т.д. Наприклад, Туреччина проходила через подібний досвід, і нічого хорошого з цього не вийшло: подібні обмеження, навпаки, створили у населення ажіотаж, коли всі кинулися в магазини, створили стовпотворіння, штовханину і тисняву, гребли все підряд. Виходить, що так тільки гірше. До того ж обмеження роботи магазинів, а якщо ще й заберуть вихідні, створить додаткові проблеми для працюючого населення - йому що, кинути роботу і протягом робочого дня відправитися робити закупівлі?

Крім того, пішли чутки про те, що в Україні подумують ввести навіть комендантську годину. Однак епідемічний процес в нашій країні вже на такій стадії, коли навіть такий захід навряд чи допоможе", - додала вона.

Набагато важливіше, щоб українці нарешті почали виконувати ті правила, які вже існують, а перш за все – дотримувалися масочного режиму, вважає Мироненко.

Карантин в Україні: що відомо