Ілюстрація REUTERS

Представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан вважає, що про повне завершення карантину в Україні можна буде говорити влітку або ж навіть на початку осені.

Таку думку він висловив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожКарантин в Україні послаблять з 11 травня: що запрацює

Відео дня

Мокан наголосив, що офіційне завершення карантинних обмежувальних заходів є останнім, п’ятим, етапом поступового виходу.

"Тому про повне завершення карантину і повернення до звичайного функціонування держави можна буде говорити в кінці червня-липні, а може й у серпні чи вересні – все буде залежати від епідеміологічної ситуації та статистики рівня захворюваності/смертності від коронавірусу", – зазначив посадовець.

Він зауважив, що повне скасування карантину означає повноцінне відновлення роботи громадського транспорту, роботу ТРЦ та масові контакти людей між собою. "Такі речі майже зі 100% ймовірністю могли б привести до спалаху епідемії та необхідності знову вводити жорсткі карантинні заходи", – додав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України продовжив карантин до 22 травня, але з 11 травня має намір скасувати низку заборон.

Читайте також: