Зробили це з огляду на поліпшення одночасної наявності трьох медичних показників / УНІАН

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін повідомив про запровадження в області третього етапу послаблення карантинних обмежень, що почав діяти з 1 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час брифінгу.

"У Київській області запущено третій етап виходу з карантину. Зробили це з огляду на поліпшення одночасної наявності трьох медичних показників (інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності - УНІАН)", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні і світі: найважливіше за 2 червня

Тож, за словами Володіна, в області дозволено відкрити басейни і спортзали, відвідування освітніх занять у групах до 10 осіб, у тому числі автошкіл, відновлено рух залізничного транспорту і міжобласні пасажирські перевезення.

"При цьому відкриття дитячих оздоровчих таборів, санаторіїв тощо, «зелений туризм» можливі лише на останньому етапі карантину та за умови дотримання протиепідемічних рекомендацій. Дитячі садочки вже почали працювати", - наголосив Володін.

Він уточнив, що на Київщині вже відкрилося 114 закладів дошкільної освіти, до яких прийнято 2 тис. 589 дітей. Поетапне відкриття дитсадків триває.

Як повідомляв УНІАН, у Київській області станом на сьогоднішній ранок зареєстровано 1 тис. 623 випадки захворювання на COVID-19, за добу – 23 нових.

У столиці за добу зафіксовано 28 нових випадків COVID-19, 64 особи одужали.