В Україні діє адаптивний карантин / УНІАН

В Україні можуть змінити обмеження, які діють у "червоній" зоні карантину. Відповідне рішення може ухвалити Кабінет міністрів.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера", повідомляє ТСН.

"Щодо перегляду самих обмежень на "червоному" рівні небезпеки, ну, я не виключаю такої можливості. Тим паче, що Чернівці або решта вже достатньо тривалий термін перебувають на "червоному" рівні. Ми подивимося, в який спосіб ми можемо це зробити і як", - зазначив очільник МОЗ.

Він закликав українців дотримуватися усіх "червоних" та "помаранчевих" карантинних обмежень та протиепідеміологічних заходів.

"У понеділок буду розмовляти з мерами міст", - додав міністр.

Карантинні зони в Україні: що вони передбачають

  • У "червоній" зоні забороняється робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту.
  • У "помаранчевій" зоні заборонена діяльність об'єктів розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи дозволені в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участі не більше 100 осіб.
  • В "жовтій" зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання.
  • У "зеленій" зоні діють наступні обмеження: перебування в громадських будівлях - лише в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50%, перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.
Зони карантину в Україні / фото Коронавірус.інфо