Ілюстрація REUTERS

Голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО «Свобода» Олег Гелевей не виключає, що карантинні обмеження в Україні можуть тривати до кінця весни 2021 року.

Про це він сказав під час брифінгу в УНІАН, коментуючи анонсований на наступний тиждень розгляд Кабінетом міністрів питання про продовження строку адаптивного карантину.

Читайте такожНа Рівненщині дозволили відновити роботу кафе, ресторанів та кінотеатрів

Відео дня

«У світі на сьогоднішній день побито рекорд у 5 млн активно хворих (на COVID-19), і ця тенденція постійно зростає. Світла в кінці тунелю ще не видно. В тому числі його не видно і в Україні. Ми маємо бути готові, що це не тільки до нового року - це питання не буде вирішено, а можливо не буде вирішено до кінця весни», - сказав Гелевей.

Водночас він наголосив на перевагах адаптивного карантину, яким не передбачено жорстких обмежень.

«Не треба всім закриватися у своїх домівках і не виходити. Час показав, що це не реально за багатьма параметрами – від економічних, соціальних освітніх і т.д. Життя має продовжуватись», - зазначив Гелевей.

При цьому він висловив переконання, що дотримання правил гігієни і соціального дистанціювання сприятиме подоланню пандемії.

«Елементарні засоби обмеження – дотримання дистанції; носіння масок, де потрібно; постійна власна гігієна – миття рук - ці заходи приведуть до того, що ми якомога швидше зможемо побачити світло в кінці тунелю, і сказати, що вірус поборений і в Україні, і в світі в цілому», - сказав Гелевей.

Як повідомляв УНІАН, в Україні до 31 липня діє адаптивний карантин.

Сьогодні, 15 липня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що МОЗ готує проект постанови, яким карантин продовжать ще мінімум на місяць.

Станом на ранок 15 липня в Україні з початку пандемії виявлено 55 тис. 607 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 427 летальних, 28 тис. 131 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 836 нових випадків.

У Києві минулої доби виявлено рекордну кількість хворих на COVID-19 – 147 осіб.