В Україні за дві доби поліцейські склали 355 адмінпротоколів на директорів розважальних та торгівельних закладів за порушення умов карантину / фото facebook.com/UA.National.Police/

В Україні за дві доби поліцейські склали 355 адміністративних протоколів на директорів розважальних та торгівельних закладів за порушення умов карантину.

Як повідомили УНІАН в Управлінні комунікації Національної поліції, відповідно до постанови Кабінету міністрів, поліцейські проводять перевірки суб'єктів господарювання щодо дотримання ними встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину.

Читайте такожУ Дніпрі через зйомку про порушення карантину в магазині побили журналістку (відео)

Відео дня

Всього під час відпрацювання, до якого залучено 640 рейдових груп, правоохоронці перевірили понад 6,2 тис. закладів: майже 3,5 тис. магазинів, 2 тис. закладів громадського харчування, 850 нічних клубів та розважальних закладів.

За результатами перевірок поліцейські склали 355 адміністративних протоколів відповідно до ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. З них 28 – на директорів розважальних закладів, 100 – на керівників закладів громадського харчування та 227 – на директорів закладів торгівлі.

Найбільше порушень виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях та у Києві.

Всього із початку введення карантину поліцейські склали 14 тис. 569 адміністративних протоколів та розпочали 176 кримінальних проваджень.