Постанову про пом'якшення карантину усе ще не опублікували / фото УНІАН

Станом на ранок 7 квітня постанова Кабміну про пом’якшення карантинних заходів досі не опублікована.

Читайте такожУ Мінінфраструктури розповіли, коли запрацює громадський транспорт і що буде з метро

Про це повідомляється у сюжеті ТСН. Напередодні уряд вирішував, які саме заборони час знімати з 11 травня. На засіданні прем’єр-міністр Денис Шмигаль вимагав, щоб міністерство охорони здоров’я документ доопрацювало і опублікувало до кінця доби. Втім, на ранок - на офіційних сайтах його досі немає.

Кабмін планував відкрити магазини, парки, салони краси, та дозволити кафе працювати на винос. Окрім цього, напередодні вирішили масових заходів 8 та 9 травня не проводити. Ліміти перевезень пасажирів у громадському транспорті збільшать, а от ФОПам сплатять допомогу на дітей.

Медики , що мають справу з хворими на коронавірус, мають отримати доплати  у 300% за березень-квітень. Втім досі цього не сталося. В МОЗ стверджують, що влада на місцях вирішила зекономити на виділених для цього коштах.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін у березні ввів загальнонаціональний карантин для протидії поширенню коронавірусної інфекції, після чого продовжив його до 11 травня.

4 травня, уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому низку обмежень для бізнесу. Відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики кафе і ресторанів.

Читайте також: