Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до кінця жовтня / фото УНІАН

Профілактичні та протиепідемічні норми, встановлені на період роботи під час карантину, порушує кожний шостий громадський об'єкт (перукарні, заклади громадського харчування, магазини тощо).

Про це передає прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Згідно з повідомленням, за минулий тиждень (7-14 вересня) фахівці служби провели 22155 перевірок таких об'єктів.

Відео дня

"Порушення встановлені на 3899 об'єктах (17,6%), тобто майже на кожному шостому об'єкті. До порушників вживалися відповідні заходи реагування, в тому числі надано 3425 приписів (пропозицій), складено 959 протоколів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 8190 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (крім ринків) порушення встановлені на 1591 об'єкті, тобто на кожному п'ятому об'єкті. З 4984 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами порушення виявлені на 813 об'єктах - на кожному шостому.

Також наголошується, що правила карантину порушують кожний шостий ресторан з 2817 перевірених і кожний восьмий салон краси або перукарня з 790 перевірених.

Крім того, за минулий тиждень фахівціДержпродспоживслужби перевірили 1171 дошкільний заклад і виявили порушення на 149 об'єктах (12,7%). При перевірках 1681 закладу загальної середньої освіти порушення встановлені на 325 об'єктах (19,3%).

Карантин в Україні: що відомо

  • Кабмін ще в березні запровадив загальнонаціональний карантин з метою протидії поширенню COVID-19. При цьому з 11 травня було послаблено низку обмежувальних заходів у роботі бізнесу та житті громадян. Уряд також запровадив п'ятиетапний план з виведення країни зі стану карантину.
  • З 1 серпня в Україні почали працювати нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони були розділені на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • 26 серпня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до кінця жовтня.