Правила карантину порушує кожний шостий громадський об'єкт - Держпродспоживслужба

За тиждень фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення в 3899 перукарнях, ресторанах або магазинах.

Профілактичні та протиепідемічні норми, встановлені на період роботи під час карантину, порушує кожний шостий громадський об'єкт (перукарні, заклади громадського харчування, магазини тощо).

Про це передає прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Згідно з повідомленням, за минулий тиждень (7-14 вересня) фахівці служби провели 22155 перевірок таких об'єктів.

"Порушення встановлені на 3899 об'єктах (17,6%), тобто майже на кожному шостому об'єкті. До порушників вживалися відповідні заходи реагування, в тому числі надано 3425 приписів (пропозицій), складено 959 протоколів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 8190 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (крім ринків) порушення встановлені на 1591 об'єкті, тобто на кожному п'ятому об'єкті. З 4984 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами порушення виявлені на 813 об'єктах - на кожному шостому.

Також наголошується, що правила карантину порушують кожний шостий ресторан з 2817 перевірених і кожний восьмий салон краси або перукарня з 790 перевірених.

Крім того, за минулий тиждень фахівціДержпродспоживслужби перевірили 1171 дошкільний заклад і виявили порушення на 149 об'єктах (12,7%). При перевірках 1681 закладу загальної середньої освіти порушення встановлені на 325 об'єктах (19,3%).

Карантин в Україні: що відомо

  • Кабмін ще в березні запровадив загальнонаціональний карантин з метою протидії поширенню COVID-19. При цьому з 11 травня було послаблено низку обмежувальних заходів у роботі бізнесу та житті громадян. Уряд також запровадив п'ятиетапний план з виведення країни зі стану карантину.
  • З 1 серпня в Україні почали працювати нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони були розділені на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • 26 серпня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до кінця жовтня.