В МОЗі анонсували посилення контролю за дотриманням обмежень / фото УНІАН

З понеділка, 22 червня, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національна поліція жорсткіше реагуватимуть на порушення карантинних обмежень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу за результатами засідання уряду.

Він нагадав, що протягом тижня в Україні спостерігається різке зростання захворюваності на COVID-19.

Відео дня

Читайте такожУ Києві за добу знову майже сотня нових випадків захворювання на COVID-19

«Я ще раз хочу наголосити, що чомусь ми переплутали пом’якшення карантину з його повним скасуванням. Ми перестали дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції, використовувати антисептики… Всі ці речі абсолютно неприпустимі, вони будуть вести до збільшення кількості захворювань та людей, які будуть госпіталізовані до лікарень, тому що COVID-19 - це достатньо страшна та важка хвороба, яка має дуже великі наслідки», - зазначив Степанов.

Міністр наголосив, що у МОЗ вважають за необхідне перехід до більш жорсткого комплексу заходів, зокрема й щодо накладання штрафів за порушення карантину.

Він нагадав, що за дотриманням карантинних обмежень слідкують Держпродспоживслужба та Нацполіція.

«Ми вважаємо, що з понеділка ці два органи повинні більш жорстко почати реагувати на всі ті події..., і так і буде відбуватися. Ми не можемо допустити такого сценарію, який ми спостерігали в Італії або в Іспанії», - підкреслив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 19 червня зареєстровано 34 тис. 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних, 16 тис. 33 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 921 новий випадок.