Карантин в Україні поки не скасовують / УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, чи подолала Україна пік "коронавірусної" кризи - або ж найгірший момент ще попереду.

"Я з цим питанням лягаю спати і прокидаюся", - зізнався глава Кабміну в інтерв'ю виданню НВ.

За його словами, українці "звикли жити в стресі і в кризових умовах апріорі".

Відео дня

Читайте такожКабмін дозволив роботу кінотеатрів з 2 липня

"Це наш плюс і величезна перевага. Ми стільки разів були в кризах, що сьогодні кризу почали сприймати, на жаль, як частину життя", - нагадав він.

Шмигаль зазначив, що різні бізнеси по‑різному оцінюють сьогоднішню кризу.

"Деякі бізнесмени сприймають як можливість - це оптимістична частина. Але будемо говорити про тих, хто страждає від кризи, це важливіше. Тих, у кого закриті магазини, ресторани, якісь сфери розваг, креативні індустрії, - їх потрібно підтримати, щоб вони зберегли робочі місця. Щоб люди знали, що настане час і вони повернуться у свої офіси, на знімальні майданчики, сцени і в ресторани. І тут питання: скільки часу буде карантин?", - підтвердив прем'єр.

Він нагадав, що Україна поки дотримується адаптивного карантину: "Ті галузі і регіони, де можна працювати у звичайному режимі, — працюйте і підтримуйте економіку. А де почався пік, там ми змушені посилювати карантинні правила".

Читайте такожПопри карантин, діти перед школою повинні пройти медогляд і пробу руф'є - Степанов

При цьому важливим завданням Шмигаль назвав необхідність "не розслабитися, не допустити нового піку". Для цього Кабмін планує збільшити штрафи за неносіння масок в громадських місцях, в громадському транспорті, штрафи для власників таких закладів та транспорту.

"Тому, повертаючись до питання: ми бачимо, що червень і липень ми проживемо в карантинних обмеженнях. В більших чи менших, але ми від них не відмовимося", - констатував він.

Як повідомляв УНІАН, за добу в Україні підтвердили понад 1,1 тисячі нових випадків коронавірусу.