Карантин в Україні можуть послабити раніше / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував послаблення карантинних обмежень 11 травня та назвав умови, за яких наступний етап послаблень настане швидше.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Голова уряду нагадав, що вже з понеділка в Україні будуть частково зняті деякі обмеження та почне працювати концепція адаптивного карантину. Це означає, що місцева влада, з огляду на епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні, зможе приймати автономні рішення для недопущення розповсюдження COVID-19.

Відео дня

Читайте такожУкраїна послаблює карантин. Що запрацює і чому слід очікувати на повернення обмежень

Шмигаль подякував українцям, які сумлінно дотримувалися карантину протягом останніх двох місяців, а також зазначив, що у разі подальшого виконання безпекових заходів, з карантину країна зможе вийти навіть раніше запланованого терміну.

"Окремо хочу подякувати всім українцям, які сумлінно дотримуються карантинних правил ці 2 місяці. Я знаю, що це було не просто, проте ви дійсно врятували тисячі життів та дали змогу краще підготувати нашу медичну систему до викликів пандемії", - написав він.

"Зараз наступає найбільш відповідальний момент, адже послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає, або він став менш небезпечним. Ми маємо навчитися жити та працювати в нових умовах. Це ключова умова, за якої карантин не буде посилено, а наступний етап послаблень настане швидше", - зазначив прем'єр.

скріншот

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України оприлюднив постанову про послаблення карантинних обмежень з 11 травня. Зокрема, дозволена діяльність стоматологій, салонів краси та перукарень, закладів побутового обслуговування, адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів.

Кабмін у березні ввів загальнонаціональний карантин для протидії поширенню коронавірусної інфекції, після чого продовжив його до 11 травня. 4 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому ряд обмежень з 11 травня.

Читайте також: