В Україні ввели адаптивний карантин з 22 травня / фото УНІАН

В Київській області спостерігається зниження показника інцидентності, що дає підстави розраховувати на пом’якшення карантинних обмежень найближчими днями.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 24 травня

Про це заявив т.в.о. обов’язки голови Київської обласної адміністрації Василь Володін, повідомляє прес-служба КОДА.

Відео дня

«Третій день поспіль спостерігаємо зниження показника інцидентності у Київській області. Тенденція дає підстави розраховувати, що карантин в області можна буде пом’якшувати найближчими днями. У разі отримання потрібного показника, Київська обласна державна адміністрація ухвалить таке, вкрай очікуване, рішення негайно», - запевнив він.

За даними Київського обласного лабораторного центру, на 11:00 24 травня показник інцидентності (загальна кількість нових випадків за останні 7 днів на 100 тисяч населення) становить 12,45 при встановленій МОЗ нормі для послаблення карантинних обмежень ≤ 12.

Станом на 13:00 23 травня показник інцидентності у Київській області був у межах 13,02.

Володін нагадав, що епідемічну ситуацію із захворюваності на коронавірус характеризують три показники: інцидентність, завантаженість ліжок, охоплення тестуванням.

«Маємо впоратися з першим показником», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів прийняв рішення про введення в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з урахуванням епідситуації в регіонах.

Ослаблення протиепідемічних заходів застосовується і припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності в регіоні ознак для ослаблення протиепідемічних заходів, встановлених постановою уряду.

У Моз повідомили, що до ослаблення карантину не готові 9 областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області.

Станом на ранок 24 травня у Київській області лабораторно підтверджено 1419 випадків захворювання COVID-19.