Степанов не виключає запровадження додаткових обмежень у Закарпатській області / фото t.me/COVID19_Ukraine

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов не виключає запровадження додаткових обмежень у Закарпатській області через зростання кількості хворих на COVID-19 у регіоні.

Як повідомляється на офіційному сайті президента України, про це йшлося на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням глави держави Володимира Зеленського.

Читайте такожЗ понеділка реакція влади на порушення карантинних обмежень буде жорсткішою - МОЗ

Відео дня

Його поінформували, що цього тижня в Україні зріс показник захворюваності на COVID-19: нині недужих – 44 особи на 100 тис. населення, а минулого тижня цей показник становив 38 осіб на 100 тис.

Зазначається, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов планує відвідати Львівську та Закарпатську області, які серед лідерів за кількістю інфікованих. «Міністр зазначив, що ситуація із захворюваністю на Закарпатті викликає занепокоєння. Він не виключає, що цьому регіону доведеться готуватися до запровадження додаткових обмежень. Степанов детально вивчить ситуацію в Закарпатській області та заслухає пропозиції місцевої влади. Додаткові обмеження може бути запроваджено на один тиждень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уряд провів наради з очільниками обласних державних адміністрацій і міськими головами тих регіонів, де зафіксовано найвищі показники зростання захворюваності, щодо посилення комунікації з населенням.

Окрім того Київська область також наблизилася до критичного значення показника інцидентності. У випадку його перевищення область буде посилювати карантин. Про це на брифінгу заявив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

За словами Володіна, до критичного значення показника інцидентності залишилося 0,03%. Він нагадав, що цей показник повинен бути менш ніж 12.

"Тож ми зараз буквально балансуємо між збереженням карантинних заходів на теперішньому рівні та поверненням до їхнього посилення", - наголосив голова ОДА.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я розробило спеціальні показники, на значення яких посилаються області при ухваленні рішення про посилення чи послаблення карантину. Інцидентність - це кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення.