У МОЗ анонсували наступні етапи зняття обмежень / УНІАН

Послаблення карантину в Україні може відбуватися кожні 10 днів - саме в такий період можна починати нові етапи.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю BBC Україна.

За словами глави МОЗ, кожному етапу виходу з карантину відповідають певні критерії. Зокрема, рівень захворюваності, порівняння випадків захворюваності сім днів до семи днів попередніх, заповненість ліжок у лікарнях. "Важливі виконання всіх цих критеріїв. Якщо критерії не виконані, обмеження не будуть знімати", - пояснив міністр.

Відео дня

Читайте такожМінкульт: в жодному музеї неможливо забезпечити необхідні протиепідемічні заходи

"22 травня у нас етап, на якому ми можемо дозволити роботу дитсадочків, готелів, міського транспорту, проведення певних спортивних заходів без глядачів. Все залежить від епідеміологічної ситуації. Але ситуація у нас різна по областях. В деяких регіонах цей етап не настане, тоді дитячі садочки не відкриються. Ми побачили, що кожні десять днів ми можемо переходити на інший етап", - розповів Степанов.

Що стосується дат, то, окрім 22 травня, міністр також назвав 1 та 11 червня, додаючи, що на кожному етапі будуть певні пом'якшення.

Читайте такожРішення Кабміну щодо відкриття дитсадків буде 20 травня - МОН

Відповідаючи на уточнююче питання, чи будуть діти в садочках після їх відкриття носити маски, Степанов сказав: "Ми відпрацьовуємо зараз ці правила. Це розробляють фахівці. Все, що стосується персоналу, то вони будуть у масках, буде соціальна дистанція, дезінфекція рук".

Як повідомляв УНІАН, раніше Степанов заявив, що відновлення роботи транспорту та галузей економіки можливе після досягнення регіонами відповідних критеріїв щодо захворюваності на COVID-19 та навантаження на медичну систему.

Читайте також: