Депутатів закликали не приймати поспішних рішень щодо карантину / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я України застерігають народних депутатів Верховної Ради не ухвалювати рішень про поспішний вихід з карантину, що запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітетів парламенту сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Сьогодні ми також працюємо над планами виходу з карантину, і я б хотів закликати усіх, що нам потрібно, коли ми говоримо про вихід з карантину, знайти баланс між епідемічними заходами і економікою. Ми вчасно зайшли в карантин. Це підтверджують рівні нашої статистики захворюваності на коронавірусну хворобу, і буде досить прикро вийти з карантину швидше, ніж потрібно. Тому, будь-ласка, коли ми будемо голосувати за будь-які ініціативи щодо виходу з карантину, враховувати епідемічну ситуацію, і враховувати вплив економічної цієї діяльності на можливість поширення коронавірусної хвороби", - заявив Ляшко.

Відео дня

Читайте такожГоловний санлікар: рухаємося за оптимістичним прогнозом розвитку епідемії в Україні

Окремо головний державний санітарний лікар наголосив, що карантинні заходи дають результат. "Карантин працює. Незважаючи на все, що б хто не говорив, карантин працює. Сьогодні з 2 тис. 133 ліжок інтенсивної терапії, обладнаних киснем і апаратами штучної вентиляції легень, зайнято 158. Сьогодні наш український лікар не робить вибір для того, щоб госпіталізувати і надавати медичну допомогу тій чи іншій категорії населення, як це було у країнах Європейського Союзу з розвиненими системами охорони здоров'я", - сказав він.

Також Ляшко сказав, що за два місяці підготувати систему охорони здоров'я, яка б ефективно і якісно справлялася з викликами пандемії, досить тяжко.