У понеділок, 31 серпня, в Івано-Франківську сотні місцевих мешканців зібралися на мирну акцію протесту біля будівлі облдержадміністрації проти продовження карантинних обмежень.

Відео дня

Читайте такожУ Києві прогнозують спалах коронавірусу на початку осені: стала відома причинаЯк повідомляє місцеве видання «Галка», франківці незадоволені рішенням Кабінету міністрів про віднесення Івано-Франківська у «червону зону» карантину.

«Ми просто дуримо самі себе. Чому всюди відкриті школи, а на заході закриті? Хочемо працювати в нормальному режимі», – заявив один з учасників акції, викладач Богдан Когуч.

Своєю чергою керівник школи східного танцю Руслана Загайкевич заявила, що через карантин навчальний заклад розвалився:

«Діти сидять вдома, не займаються. Школи як такої не стало, вона розвалилася. Як підприємниця я багато втратила за час карантину, податки нереально зібрати. До того ж я як фітнес-тренера бачу, що через перерви мої клієнти втрачають форму та здоров‘я».

Протестувальники вимагають, щоб уряд скасував рішення внести Івано-Франківськ у «червону зону».

Вони тримають плакати з надписами: «Я годую державу, а вона мене зачиняє», «Я маю право на працю, я теж хочу їсти», «Пустіть дітей до школи», «Освіта переможе», «Карантину – ні, батькам – робота, дітям – освіта».

Нове карантинне зонування в Україні: що змінилося

  • З понеділка, 31 серпня, в Україні набуло чинності нове карантинне зонування. Воно було затверджене минулого тижня рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Розподіл проводиться в рамках адаптивного карантину, який діє в Україні з 1 серпня. За посиланням можна переглянути, які міста і райони входять до складу тієї чи іншої зони.