Локдаун в Україні виключили, вибори відбудуться / фото dsnews.ua

В уряді виключають запровадження нового локдауну в Україні через коронавірус. Місцеві вибори теж переносити не будуть.

Читайте такожУ Києві школам рекомендували перенести осінні канікули через вибори та COVID-19

Про це розповів в інтерв'ю РБК-Україна міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Відео дня

Він нагадав, що вибори будуть через три тижні.

"Все йде за планом, ми спираємося на власний прогноз. Зараз мова про локдаун не йде", - заявив він.

Зазначимо, що сьогодні вперше з початку пандемії коронавірусу в Україні кількість інфікованих за добу перевищила 5 тисяч осіб. За весь час епідемії в Україні COVID-19 підтвердили у 244 734 осіб. З них 108 233 - одужали, померли - 4 690. Зараз продовжують лікуватися понад 131 тисяча.

Місцеві вибори в Україні: що відомо

  • Українці 25 жовтня вперше обиратимуть депутатів до рад усіх рівнів від громад-депутатів сільських, селищних, міських рад, а також сільських, селищних, міських голів. Перші вибори пройдуть і в 119 райрадах.
  • Місцеві вибори відбудуться по всій Україні, навіть у регіонах, які віднесені до "червоної" зони епідемічної небезпеки. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він нагадав, що всі правила проведення виборів в умовах адаптивного карантину були затверджені відповідною постановою Кабміну.
  • Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що на виборчі дільниці людей пускатимуть і без маски, але тоді поліція повинна притягнути таку особу до адміністративної відповідальності.