В Києві поліція виявила два ресторани, що працювали попри карантин / фото kyiv.npu.gov.ua

Поліція Києва перевірила понад 200 закладів харчування і виявила, що два ресторани працювали попри карантин.

Як повідомляє столична поліція, про порушення ресторанами умов карантину повідомлялося останнім часом у соцмережах.

"Працівники поліції Києва вирішили перевірити вказані об’єкти та нагадати їх власникам та співробітникам про адміністративну й кримінальну відповідальність", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПоліція зайнялася акцією Ляшка біля ресторану "Велюр" нардепа Тищенка

У підсумку під час перевірки мобільні групи поліції виявили два ресторани-порушники.

"Протягом лише останньої доби працівники поліції перевірили 204 заклади харчування, за результати відпрацювання склали два адміністративні протоколи за порушення правил карантину у Подільському та Шевченківському районах столиці", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом склали адміністративні протоколи за статтею 44-3, санкція якої передбачає 17-34 тисячі гривень штрафу.

Утім, ресторану "Велюр" народного депутата Миколи Тищенка серед них немає.

фото kyiv.npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, напередодні столичні правоохоронці "перевірили" столичний ресторан "Велюр" народного депутата Миколи Тищенка, оскільки у ЗМІ з’явилась інформація про його роботу під час карантину. Поліцейські роз’яснили адміністратору ресторану законодавчі норми про дотримання карантину та відповідальність за його порушення.

Нагадаємо, 27 квітня журналісти Bihus.Info опублікували сюжет про те, що ресторан "Велюр", який належить Тищенку, продовжує працювати, попри введений у країні карантин в рамках боротьби з поширенням коронавірусу.

У відповідь Тищенко заявив, що заклад не працює для відвідувачів і на даний момент є "своєрідним штабом", в якому іноді проходять поодинокі зустрічі. Він запевняє, що у "Велюрі" зустрічається зі своїми помічниками, які готують "велику програму перетворення Києва".