У Чернівецькій області найвищий показник захворюваності на коронавірус: до послаблення карантину в Україні готова лише одна область / фото УНІАН

В Україні лише Кіровоградська область готова до послаблення протиепідемічних заходів, запроваджених для протидії поширенню коронавірусу.

Читайте такожЛяшко попередив про локдаун через коронавірус: коли Україна може піти на жорсткий карантин

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я станом на 28 вересня.

Відео дня

За даними МОЗ, не готові до пом'якшення карантину Київ, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Серед них найвищий показник захворюваності: у Тернопільській області - 377,0 людини на 100 тис. населення та у Чернівецькій області - 206,8.

Відповідно до показників, готова до послаблення карантину лише Кіровоградська область.

Карантин в Україні: що відомо станом на 28 вересня

  • В Україні з початку пандемії зареєстровано 201 305 випадків COVID-19, у тому числі 2 671 за минулу добу. 3 996 людей померли, 88 453 - одужали.
  • Відсьогодні набуло чинності оновлене карантинне зонування. "Червону" зону значно звузили, однак в ній лишились місто Тернопіль і Бережани Тернопільської області.
  • З 28 вересня Київ перейшов з "помаранчевої" в "жовту" зону. За добу у столиці виявили ще 328 хворих на COVID-19. Підтверджених випадків захворювання на коронавірус на сьогодні вже 22 143.