Питання обмеження в'їзду розглянуть сьогодні на засіданні Кабміну / Ілюстрація REUTERS

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні розгляне питання обмеження до кінця вересня в'їзду іноземців в країну у зв'язку зі зростаючою кількістю хворих на коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Читайте такожКабмін розглядає продовження карантину (пряма трансляція)

Відео дня

Зокрема, прем'єр уточнив, що в'їзд в Україну не планується обмежувати тим іноземцям, які мають дозвіл на проживання в країні. Також дозволять в'їжджати іноземцям, які є членами різних міжнародних організацій і місій.

"Враховуючи рівень захворюваності, ми повинні захистити наших співгромадян і проявити відповідальність перед нашими іноземними партнерами. Уряд сьогодні розгляне питання про те, щоб до кінця вересня, майже до кінця вересня, закрити кордони для в'їзду іноземних громадян. Звичайно, крім іноземців, які мають посвідку на проживання в Україні, є членами міжнародних місій, гуманітарних", - уточнив глава уряду.

Адаптивний карантин в Україні

Читайте такожКарантин в Україні хочуть продовжити до листопада

Адаптивний карантин був введений в Україні 1 серпня.

Регіони країни поділили на "червону", "зелену", "помаранчеву" зони з оглядкою на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування і показник динаміки зростання випадків інфікування.

У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони"червоної" зони.

Продовження карантину: що відомо