Коронавірус стрімко поширюється по країні / УНІАН

В Україні найближчим часом може з'явитися новий вид обмежень через поширення коронавірусу - так званий "карантин вихідного дня".

Про це розповів нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

Він уточнив, що найближчої суботи відбудеться нарада у президента, де, серед іншого, обговорять зміни постанови про карантинне зонування.

Відео дня

"Друге, моя пропозиція і підтримує РНБО, сподіваюсь, що підтримає президент, це треба сьогодні. Те, що зробив університет Шевченка. Він відправив навчатися на дистанційку", - зазначив він. 

Читайте такожУ МОЗ назвали умову, за якої в Україні знову можуть запровадити жорсткий карантин

Депутат вважає, що школи і університети, вищі навчальні заклади, навчальні заклади треба відправляти зараз на дистанційне управління. 

"Жорсткий карантин ми не можемо ввести, ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Коли родина на вихідний день залишається в себе в родині, нікуди не їздить – ні на концерти, ні в ресторани, ні ще кудись. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка", - наголосив він. 

Також Радуцький анонсував надходження до України наступного тижня першої партії експрес-тестів зі Швейцарії - вони мають 99% сертифікат.

"Вони будуть за 15 хвилин робити ПЛР, не ІФА, а саме ПЛР. Вони дуже недорогі. Точність в них більше, ніж ПЛР, які ми звичайно робимо", - резюмував він. 

Карантин в Україні: що відомо

  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна наразі не може піти шляхом деяких європейських країн та Ізраїлю та знову запровадити жорсткий карантин (локдаун). Степанов наголосив, що в усього є певна межа та медична система України не витримає, якщо українці не почнуть всі без виключення дотримуватись протиепідемічних правил.
  • У Кабміні також виключають черговий локдаун в Україні через пандемію коронавірусу і переконують: місцеві вибори теж переносити не будуть. І це все прозвучало на тлі інформації про новий антирекорд інфікованих коронавірусом в Україні.