Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що якщо не зупинити зростання кількості інфікованих коронавірусом, пік захворюваності на COVID-19 настане посеред літа.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню COVID-19.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 25 червня (онлайн)

Відео дня

Зеленський сказав, що вважає недостатньою роботу з роз’яснення людям потреби дотримання карантину після пом’якшення правил.

«У нас у деяких регіонах заповнено вже понад половину ліжкомісць, а кількість хворих щодня зростає. Якщо не зупинити цього зростання, матимемо пік захворювання прямо посередині літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий послабленню карантину», – сказав президент.

Своєю чергою міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що цього тижня була збільшена кількість інспекторів, які проводять перевірку закладів і роз’яснюють населенню необхідність дотримання карантинних заходів, з 700 до 2500 осіб.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 25 червня зареєстровано 40 тис. 8 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 67 летальних, 17 тис. 758 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 994 нові випадки.