Київ знову потрапив в "помаранчеву" зону / фото УНІАН

Київ з 12 жовтня перейде з «жовтої» в «помаранчеву» зону епіднебезпеки.

Про це повідомив у Telegram міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка оновила епідемічне зонування в Україні.

Таким чином, з понеділка упродовж 14 днів в Києві починають діяти посилені заходи епіднедбезпеки.

Відео дня

Читайте такожУ Києві закінчуються місця для пацієнтів з COVID-19: зайняті вже понад 70% ліжок

Київ переходить у помаранчеву зону карантину: які обмеження та заборони

У населених пунктах «помаранчевої» зони проведення масових заходів дозволене за участю не більш як 220 осіб, або одна особа на 10 кв. м площі будівлі; заборонена діяльність закладів, що надають послуги з розміщення людей, крім готелів; відвідування групових занять у професійних та вищих закладах освіти дозволене групами не більш як 20 осіб; проведення планових госпіталізацій теж тимчасово обмежене (це не стосується надання медичної допомоги вагітним, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, паліативним хворим та випадків, коли є ризик для життя пацієнта); заборонено приймати дітей до дитячих санаторіїв; перевезення пасажирів автомобільним та міським громадським транспортом здійснюється тільки в кількості 50% від місць для сидіння.

Фото Коронавірус.інфо

Водночас, 5 жовтня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці дозволили проводити міжнародні матчі з футболу за присутності 30 % глядачів. За його словами, Київ погодився з пропозицією Української асоціації футболу щодо проведення міжнародних матчів під егідою УЄФА за присутності на трибунах вболівальників.

«Місця на стадіонах можна буде заповнювати на 30 відсотків. Підкреслю: це стосується тільки міжнародних матчів», – наголосив Кличко.

Він уточнив, що з дотриманням протиепідемічних вимог та правил дозволили часткове залучення вболівальників на наступні матчі: 9 жовтня на стадіоні «Оболонь» – кваліфікаційний раунд Чемпіонату Європи серед молодіжних команд між збірними України та Румунії; 10 жовтня на «Олімпійському» зустрінуться збірні України і Німеччини (матч Ліги націй УЄФА); 13 жовтня – теж на «Олімпійському» – вийдуть на поле національні збірні України та Іспанії.

Столиця була вже у «помаранчевій» зоні у період з 14 по 28 вересня.