Локдаун у Києві може затягнутись / фото УНІАН, Денис Прядко

Мер Києва Віталій Кличко допускає продовження жорсткого карантину у Києві до 10 травня.

Читайте такожКиїврада просить надати ліжко-місця у відомчих закладах для хворих на COVID-19

Відповідну заяву він зробив в ефірі каналу "Україна 24",  відповідаючи на пряме питання журналістів щодо продовження локдауну, а також інформації, що він вже нібито готує відповідне розпорядження.

Відео дня

"Я дуже здивований такою інформацією... Таке рішення приймає не київський міський голова, а комісія ТЕБ та НС. Тобто таких засідань у нас не було. І однозначно поширюється ця інформація з невідомих джерел. Одне можу сказати: дійсно, ми можемо продовжити карантин, тільки виключно будемо виходити з цифр захворюваності і, якщо у нас буде продовжуватись хвиля захворювань, то я не виключаю, що це може статись", - сказав Кличко. 

"Зараз четвертий день, коли йдуть обмеження, і наступного тижня ми вже будемо бачити динаміку. Якщо динаміка не знизиться, я не виключаю цього. А якщо динаміка знизиться, то карантинні обмеження будуть здійснюватись, як і було запроваджено, до 16-го числа", - підсумував він.

Локдаун у Києві

  • З 5 квітня у Києві через погіршення епідситуації введено локдаун. Громадський транспорт працює виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури та за спецперепустками.
  • Обмеження спровокували в столиці транспортний колапс. Ціни на таксі злетіли, а на дорогах виникли великі затори. 
  • 7 квітня мер столиці Віталій Кличко заявив, що під час локдауну графік руху міського громадського транспорту можуть скоригувати залежно від пасажиропотоку. Поки комунальний транспорт працює за графіком, який був до локдауну.