Коли відкриють дитсадочки - дата та як працюватимуть / фото: Pixabay

У рамках чергового етапу послаблення карантину й переходу до його адаптивного варіанту в Україні відновлять роботу дитячі садочки.

Коли відновлять роботу дитсадочки

Читайте такожДистанція, маски та підтримка поліції: у метро Києва розповіли, як готуються відновлювати роботу

Кабінет міністрів напередодні ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.

Відео дня

Згідно із ним, з 25 травня в регіонах, які відповідають конкретним критеріям, дозволяється відкривати дошкільні навчальні заклади.

Міністерство охорони здоров’я, зокрема, запровадило три критерії щодо ситуації з поширенням коронавірусу: захворюваність за останні 7 днів на 100 тисяч населення, заповнюваність ліжок у лікарнях (не повинна перевищувати 50%) і кількість проведених тестувань у кожному регіоні.

Відкриття дитсадків: за яких умов працюватимуть

В оприлюдненому для громадського обговорення проекті тимчасових рекомендацій головного санітарного лікаря щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти МОЗ рекомендує на період карантину заборонити у дитячих садочках використання тканинних рушників, м’яких іграшок та килимів з довгим ворсом.

Відповідно до проекту рекомендацій, зранку дитину має приймати вихователь групи на території дитсадка за межами будівлі, а батьки та особи, які супроводжують дитину, мають бути в масках (у тому числі саморобних) або респіраторах, щоб вони закривали рот і ніс, а очікування на території закладу повинно бути обмежене.

Як і коли запрацюють заклади дошкільної освіти у Києві

Читайте такожКарантин у червні: у Міносвіти розповіли, як у студентів проходитиме сесія

У столиці дитячі садочки відновлять роботу з 1 червня. Водночас, за словами мера Києва Віталія Кличка, всі заплановані послаблення будуть запроваджені та діятимуть, якщо не погіршиться ситуація з розповсюдженням вірусу.

В зв’язку із цим дошкільні навчальні заклади мають підготуватися, враховуючи рекомендації Міністерства охорони здоров’я, в тому числі щодо стану приміщень та наявності у дитячих садочках дезінфікуючих засобів.