Питання запуску метро вкотре порушили на нараді Кабміну / УНІАН

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що відновлення роботи метрополітенів неможливе до 22 травня.

Як передає прес-служба Офісу президента, про це він повідомив на традиційній нараді президента України Володимира Зеленського з представниками Кабміну та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19.

Читайте такожПорожні вулиці, авто без номерів і підготовка до 9 травня: житель Донецька показав місто в окупації (відео)

Відео дня

Зазначається, що на нараді також порушували питання запуску транспорту, серед іншого – метрополітену.

Шмигаль повідомив, що за планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня. Адже ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін у березні ввів загальнонаціональний карантин для протидії поширенню коронавірусної інфекції, після чого продовжив його до 11 травня. 5 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому ряд обмежень для бізнесу.

В Україні станом на ранок 7 травня в Україні зафіксовано 13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 507 нових випадків.