Україна готується до відновлення авіарейсів / Фото УНІАН

Україна веде переговори щодо відновлення регулярного авіасполучення з багатьма країнами.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає "Ліга". Він також оприлюднив перелік цих країн.

За його даними, насамперед українським авіакомпаніям запропоновано відновити рейси з Туреччиною, Грецією, Ізраїлем, Чорногорією, Кіпром, Хорватією, Болгарією, Грузією, Німеччиною, Чехією та Великою Британією.

Відео дня

Читайте такожВ'їзд не для всіх: прикордонники уточнили, хто може потрапити на територію Польщі

"Світ потроху оговтується від пандемії й літаки знову повертаються в небо. Тому, зважаючи на ситуацію, Мінінфраструктури разом із українськими авіакомпаніями розглядаємо можливість відновлення авіасполучення також із Фінляндією, Швецією, Данією, США, Канадою, Литвою, Латвією, Індією, КНР, Азербайджаном, Нідерландами, Бельгією, Францією, Молдовою, Польщею, Австрією, Італією, Португалією, Албанією, Словаччиною, Казахстаном, Вірменією, Угорщиною, Єгиптом, Тунісом і ОАЕ", - йдеться у блозі міністра.

Читайте такожСтало відомо, коли Туреччина відкриє кордони для українців

Він також додав, що Кабмін готується ухвалити зміни до карантинних правил, знявши заборону на в’їзд іноземних громадян. "Перший крок уже зроблено - відновлено роботу прикордонних пунктів", - зазначив чиновник.

Раніше сьогодні міністр анонсував відновлення авіасполучення 15 червня. Столичний аеропорт імені Сікорського після цього оприлюднив список напрямків, за якими буде відновлено регулярні рейси.