У метро діятимуть обмеження з допуску пасажирів на станції та в потяги / УНІАН

Метро запустять тільки після розпорядження уряду, і це зроблять у найостанніший момент послаблення карантину.

Про це у коментарі Сегодня повідомив голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Олег Рубан.

За його словами, запуск підземки стане можливий не раніше 1 червня, якщо кількість хворих буде зменшуватися.

Відео дня

У метро діятимуть обмеження з допуску пасажирів на станції та в потяги. Серед вимог – дотримання соціальної дистанції, обов’язкові індивідуальні засоби захисту, а на станціях – регулярна дезінфекція.

Читайте такожСтали відомі дати наступних етапів послаблення карантину

Крім того, на станціях будуть обмеження кількості пасажирів. «Наприклад, не будуть пускати у вагони більш ніж 100 осіб і будуть контролювати від’їзд кожного поїзду зі станції», – пояснив Рубан, додавши, що це тільки приблизні цифри.

У вагоні метро одна людина зможе перебувати на площі у 10 квадратних метрів або дотримуватися дистанції з іншим пасажиром у півтора метра.

До пропуску людей на станції та у вагони влада хоче залучати поліцію і муніципальну варту.

«Так, будуть проблеми з чергами й зі скупченням пасажирів у вагонах. Але технічно це все можна відрегулювати, завчасно все пояснивши громадянам», – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у березні ввів загальнонаціональний карантин для протидії поширенню коронавірусної інфекції, після чого продовжив його до 11 травня.

4 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому ряд обмежень з 11 травня. Зокрема дозволено діяльність стоматологій, салонів краси та перукарень, закладів побутового обслуговування, адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів.