В Україні розроблено алгоритм виходу з карантину / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що основним критерієм для початку виходу України з карантину є зменшення кількості хворих на COVID-19 при збільшенні кількості тестувань та суттєве зростання числа українців, які одужали.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше на 24 квітняПро це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

«Ми сподіваємося, що починаючи з 12 травня ситуація з захворюваністю буде така, що ми будемо в змозі пом'якшити карантинні заходи і поступово виходити з карантину», - заявив Степанов.

Відео дня

За словами міністра, основним критерієм для пом’якшення заходів чи виходу з карантину є суттєве зменшення кількості нових хворих щодня.

За словами Степанова, наразі МОЗ фіксує щодня приріст кількості нових хворих від 7% до 11%. «Ми вважаємо, що це небезпечна ситуація, яка не дозволяє нам це робити (виходити з карантину – УНІАН)», - наголосив він.

«Розроблений відповідний алгоритм виходу, п'ять етапів, яким чином Україна буде виходити, але основний критерій - зменшення захворюваності при тому, що ми збільшимо кількість тестувань і також суттєве збільшення числа тих людей, які одужали», – підкреслив міністр.

«Ми кажемо про 5 етапів, де на кожному з етапів ми починаємо пом'якшувати карантинні заходи: відкриття парків, тих чи інших магазинів, розширення роботи міського транспорту. Я думаю, найближчими днями ми надамо цю інформацію, щоб усі громадяни зрозуміли, як саме Україна буде виходити з карантину і за яких умов», - наголосив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 9:00 24 квітня зареєстровано 7 тисяч 647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальні, 601 пацієнт одужав.

Читайте також: