Ілюстрація REUTERS

Державна служба статистики України пояснила, що перестала публікувати дані про причини смертей українців за березень та наступні місяці через закриття на карантин центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це повідомляється на сайті Держстату.

"Під час дії карантину відділи державної реєстрації актів цивільного стану міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції тимчасово припинили надавати територіальним органам Держстату документи, що засвідчують випадки смерті та містять інформацію про причини смерті українців", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні: РНБО радять перевірити лабораторії

Зазначається, що відділи реєстрації передають ці документи Держстату щомісяця в паперовому вигляді, що передбачено законодавством. На підставі цих документів формується щомісячна статистична інформація про кількість померлих із розподілом за причинами смерті.

"Отже, фактично з початку березня Державна служба статистики не має інформації про причини смертей українців", - сказано в повідомленні.

У Держстаті повідомляють, що до кінця карантинних обмежень щомісячна статистична інформація про кількість померлих по Україні та за регіонами буде формуватися та оприлюднюватися без розподілу померлих за причинами смерті.

Після закінчення карантину обмежувальні норми по роботі ЦНАП припинять свою дію й відділи реєстрації нададуть необхідні документи, після чого Держстат опублікує на сайті інформацію про кількість померлих та причини смерті.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба статистики України продовжує підготовку до проведення перепису населення за реєстрами.

Населення України в січні-березні скоротилось на 71,8 тис. осіб, до 41,83 млн.